maandag 3 maart 2014

Vegan Caldo Verde soep

Caldo Verde is een Portugese boerenkool soep. Boerenkool geeft power! Ik heb hem al vaak gemaakt en iedere keer is het weer een feestje voor mijn smaakpapillen! De combinatie van zure zongedroogde tomaatjes, heerlijke boerenkool en vettige We Love Nature stukjes is awesome!
Ik zal het recept met jullie delen.




Caldo Verde - Boerenkool soep veganistisch recept

Ingrediënten
Olie om in te bakken
1 ui, fijngesnipperd
4 middelgrote aardappelen, in stukjes
1 liter bouillon
een zak boerenkool, gesneden
1 verpakking We Love Nature stukjes, elk stukje in 4 gesneden
3-4 zongedroodge tomaten (6-8 helften), in stukjes

Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de aardappellen en zongedroogde tomaten door de ui en schenk de hete bouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook en kook 7-10 minuten.
Voeg boerenkool toe (je zult niet de hele pak nodig hebben, kijk maar hoeveel in je pan past en hoe dik je je soep wil hebben) en laat nog 5-7 minuten meekoken.

[Bak ondertussen We Love Nature stukjes in de pan zonder olie (ze zijn al vet genoeg).]

Indien nodig voeg wat zout en (versgemalen) peper toe.
Je kunt de soep pureren of zo laten. Ik vind dat pureren niet nodig is, maar ieder zijn smaak!

Roer de We Love Nature stukjes erdoor of serveer op de soep.

Serveer de caldo verde in grote soepkommen.
Lekker met grove sneden vloerbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...