zondag 19 januari 2014

Pittige aardappel bloemkool curry

Deze curry is een blijvertje in mijn collectie: vult goed dankzij zetmeelrijke aardappel, zit bomvol vitamientjes dankzij bloemkool, en kurkuma is al helemaal een wondertje in de keuken - zie hier.
En ik ben nooit uitgekeken op dit gerechtje!


Pittige aardappel bloemkool curry veganistisch recept vegan recipe
Ingredienten
1-2 uien, gesnipperd
1 kleine bloemkool, in blokjes
3 aardappelen, in blokjes
diepvries erwten
1 tl kurkuma
chili poeder naar smaak
1/2 kopje water
sojaroom naar smaak (tot 1/2 pakje)
zout
evt. verse koriander for garnering

Doe wat olie in de kookpan met een dikke bodem en fruit hierin de uien totdat ze zacht zijn. Doe er aardappelen, bloemkool, erwten en specerijen bij samen met water en sojaroom. Schep om en kook op een lage vuur onder deksel totdat groenten zacht zijn geworden (een kwartiertje). Als je bloemkool knapperiger wil dan kun je die een paar minuten later dan aardappel in de pan gooien.
Je kunt dit gerecht serveren met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...