Daarna ga ik naar de receptie van de uitreiking van Vegan Award! Kook met me mee - is een geweldig Rotterdams initiatief dat dit jaar gewonnen heeft!
Crostini met witte bonen rucola tapenade, veganistisch recept
1 El olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 cups rucola, grof gehakt
1,5 cups gekookte witte bonen (of ingeblikte witte bonen)
1 tl bouillonpoeder (of een bouillonblokje verkruimelen)
zo nodig klein beetje water
zout naar smaak
stokbrood
Prak de bonen met een vork in een kom. Het hoeft geen puree te worden, stukjes bonen blijven herkenbaar. Bak knoflook kort (max 1 minuutje) met olijfolie in de pan. Doe er rucola bij en bak nog één minuut mee. Voeg er bonen en bouillonpoeder toe.
Schep een paar keer om, giet er zo nodig een beetje water bij om het geheel smeuïger te maken. Smeer de tapenade op stokbrood.
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten