vrijdag 4 januari 2013

Champignonsaus

Om je vingers erbij af te likken, deze champignonsaus! Weinig ingredienten, low fat, snel gemaakt.




Champignonsaus veganistisch recept

Ingredienten
  • 250 g champignons, gesneden in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 El (zonnebloem)olie
  • 2,5 cups bouillon
  • 2 El sojasaus
  • 1/4 cup volkoren meel (of bloem)
  1. Bak een ui in de pan met olie totdat die zacht wordt.
  2. Doe er champignons bij en roer goed om.
  3. Voeg 1 bouillonblokje en 2,5 cups heet water toe. Goed doorroeren, totdat het blokje is opgelost.
  4. Strooi er al roerend beetje bij beetje meel overheen, breng aan de kook. Laat zachtjes koken onder voortdurend roeren, 8 tot 10 minuten, totdat de saus is een beetje ingedikt. 
De saus wordt trouwens niet heel erg dik, op de foto lijkt die dikker dan in real life.
Lekker met bruine rijst en bruine bonen burgers!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...