zondag 3 maart 2013

Tomatensoep met havermout

Je hebt het al door, ik ben dol op soepen :) Misschien omdat ik zo'n luie kok ben. Hoe makkelijker hoe beter. En het moet ook lekker zijn.
Dit recept komt uit het boek "De Probiotica Revolutie" van Gary B. Huffnagle, dat ik onlangs heb gelezen.
Dit schrijft Garry erover:

"Wie zei dat haver alleen als ontbijt kan worden gegeten? Deze smakelijke en ongewone soep zit bastensvol probiotica en is makkelijk te maken. En voor het geval je je afvraagt hoe het zit: de geroosterde havervlokken voegen een bijzondere smaak toe, en zien er uit als stukjes pasta. Als je het niet zegt, zou niemand kunnen raden dat het haver is."

Nou, je ziet wel dat het haver is :) Maar de smaak is lekker!!
Je moet deze soep wel gelijk opeten net als iedere andere pasta soep, de volgende dag is die minder lekker omdat haver het water opneemt.



Tomatensoep met havermout veganistisch recept


Ingrediënten
  • 125 g havervlokken (niet de snelkokende havermout, maar vlokken uit de natuurwinkel)
  • 1 El olijfolie (optioneel)
  • 1 fijngehakte ui
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 blik (ca 400 g) tomaten in dobbelsteentjes, niet uitgelekt
  • 700 ml (of meer) groentebouillon
  • flink wat Italiaanse kruiden
Instructies
  1. Rooster de havervlokken 5 minuten in een pan, roer regelmatig om.
  2. Doe de olijfolie in een soeppan, laat heet worden, bak er ui en knoflook in gedurende zo'n 5 minuten.
  3. Voeg de tomaten en bouillon toe, breng de soep tot tegen de kook en voeg de havervlokken en Italiaanse kruiden (1 of 2 tl) toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op een lag vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...