POWr Social Media Icons

vrijdag 3 februari 2012

Uien preien erwtjes soep ♥ Луково-горошковый суп

Het idee voor deze soep heeft mijn zusje mij gegeven. Alleen ze had het over de gedroogde erwten, maar ik vind ze te overheersend, ze maken elke soep tot erwtensoep, en ik heb al de perfecte versie van erwtensoep gevonden.
Dus heb ik diepvries erwtjes gebruikt!
Het is een heerlijke groene soep geworden.

Uien preien erwtjes soep, veganistisch recept

zonder sojaroom en met sojaroom

3 uien
2 preiwitten (resterend preigroen verwerk je zo)
2 aardappelen
1 cup diepvries erwtjes
1,5 l. groentebouillon
150-200 gr broccoli
wat sojaroom

Bak de gesneden uien in de soeppan met een beetje olijfolie. Als uien zacht zijn geworden, doe er gesneden preiringen bij, en laat ze roerend ook zacht worden.
Doe daarna de gesneden aardappelen, broccoliroosjes, 1/2 cup erwtjes en bouillon in de pan en kook een kwartier.
Haal de helft van alle groenten uit de soep en pureer datgene wat in de pan nog overblijft. Doe vervolgens de hele groenten terug in de pan.
Doe er resterende 1/2 cup erwtjes en sojaroom bij en laat erwtjes ontdooien en warm worden.

По-русски дальше!


Идею сделать такой суп подала моя систер. Только она говорила о сушёном горохе, а он доминирует во всех блюдах, и получается классический вкус горохового супа, чего мне как раз не хотелось, потому что идеальный гороховый суп я уже нашла.
Поэтому в этом рецепте я использовала мороженый горох.
Получился очень вкусный зелёный суп!

Луково-горошковый суп, веганский рецепт


без соевых сливок и с соевыми сливками

3 луковицы
2 лука порея, белая часть (что делать с зелёной частью, читать тут)
2 картофелины
1 ст. замороженного горошка
1,5 л. овощного бульона или этот рецепт
150-200 гр брокколи
немного соевых сливок (можно не использовать или заменить соевым молоком, при этом взять больше соевого молока и меньше бульона)


Обжарить в суповой кастрюле нарезанный лук до мягкого состояния, добавть нарезанный кольцами порей, жарить до мягкости.
Добавить нарезанный картофель, брокколи, 1/2 стакана горошка и бульон, готовить около 15 минут.
Вынуть половину овощей.
Пюрировать стоячим блендером. Положить овощи обратно. Добавить оставшиеся 1/2 стакана горошка и соевые сливки (или молоко, или не добавлять ничего). Дать горошку разморозиться, выключить огонь под кастрюлей.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...