POWr Social Media Icons

zondag 29 januari 2012

Aardappelhapjes ♥ Картофельный пост

Al deze aardappelhapjes komen uit de oven en kosten, exclusief oventijd, heel weinig bereidingstijd en moeite!
En wat niet onbelangrijk is - ze zijn erg lekker en je kunt er je bezoek echt blij mee maken.

Mini aardappelen / krieltjes met pesto, veganistisch recept

Voor dit recept kun je veganistische pesto uit de natuurwinkel of Xenos gebruiken, of maak die zelf, hieronder nogmaals het recept voor pesto zonder kaas.

Pesto
1 basilicumplantje
een bakje pijnboompitten (100 gr, maar die ga je niet helemaal opmaken)
1 teentje knoflook
eventueel edelgist van de natuurwinkel
olijfolie
Pluk de blaadjes van je basilicumplant. Weeg ze. Doe ongeveer de helft van dat gewicht aan pijnboompitten. Pel de knoflook. Doe basilicum, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine, maal ze tot een puree. Voeg er vervolgens wat edelgist en zout naar smaak toe en een beetje olijfolie. Meng ze nogmaals.
Edelgist is trouwens geen pré. Zonder edelgist wordt je pesto zeker niet minder lekker.

Voor dit recept kun je de grootste krieltjes gebruiken of de kleinste gewone aardappelen.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Was de krieltjes (12 stuks). Verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 40 minuten.

Als de krieltjes afgekoeld zijn, snijd ze doormidden en snijd tevens de bodempjes af zodat ze blijven staan. Lepel een beetje van de aardappel uit. Meng vervolgens met pesto.
Doe de mengsel terug in de aardappels. Strooi er zout overheen.
Zet weer in de voorverwarmde oven (200° C) voor 10-15 minuten. Serveer warm.





Aardappelen Hasselback, veganistisch recept


Erg simpel en mooi, deze hasselback aardappelen.
Alles wat je nodig hebt is olijfolie, knoflook, zout en zwarte peper.
Snijd de aardappelen diep aan, bestrijk ze royaal met olie, ook tussen de sneetjes. Doe tussen de centrale sneetjes 5 of 6 plakjes dungesneden knoflook.
Strooi met zou en peper en doe de aardappelen in de voorverwarmde oven (220° C), bak ze 40 minuten. Knoflook verwijderen, warm serveren.


Patate pizza, veganistisch recept
Zoooo lekker en simpel! Twee smaken in één gerecht dankzij de kruiden. Deze simpele aardappel pizza is heerlijk bij stevige wintersoep of als hapje.

Ingredienten:
Pizzabodem
2 aardappelen
peper&zout
a) tijmnaaldjes
b) knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipeper

De pizzabodem kun je kopen of zelf maken. Ik had er geen in huis, dus heb ik hem zelf gemaakt.
De lekkerste & simpelste pizzabodem zonder gist
1 cup (250 ml) bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout

2 El olijfolie
1-2 tl rijststroop (of andere zoetstof, suiker mag ook)
koud water

Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng goed. Doe er olijfolie en rijststroop bij, vermeng alle ingrediënten. Giet het water er langzaam beetje bij beetje bij totdat het deeg gevormd is en niet meer plakkerig is.
Rol met een deegroller uit en leg op een bakplaat. Prik op verschillende plekken met een vork.

Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de geschilde aardappelen in plakjes en verdeel ze over de bodem.
Besprenkel royaal met olijfolie en strooi over de ene helft tijmnaaldjes en over de andere knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipeper. Strooi over de hele pizza zout en peper.
Bak 20 minuten.
Haal uit de oven en besprenkel weer met wat olie.



По-русски дальше!
Все эти картофельные закуски делаются в духовке и занимают очень мало времени и сил на приготовление.
И что немаловажно - они очень вкусные, и ими можно очень порадовать гостей!

Мини картошка с песто, веганский рецепт

Для этого рецепта понадобится веганское песто, которое можно купить или сделать самому.
На всякий случай повторяю рецепт веганского песто.
Песто без сыра
1 горшочек с растением базилика
упаковка кедровых орешков
1 зубчик чеснока
пищевые дрожжи (не обязательно!)
оливковое масло
Отщипать с растения базилика листья. Взвесить их и взять кедровых орешков по весу примерно в два раза меньше, чем листиков базилика. Очищенный чеснок и остальные ингредиенты перемолоть в блендере, добавив немного оливкового масла.
Для этого рецепта понадобится мелкий картофель, около 12 штук, в кожуре.
Разогреть духовку до 200° С.
Запечь картофель в течение 40 минут.

Когда картошка остынет, разрезать её пополам и вычерпать ложкой немного мякоти. В миске смешать мякоть с песто и нафаршировать смесью картошку. Посыпать солью.
Снова поставить в духовку на 10-15 минут.
Подавать тёплыми.




 

Картофель Хасселбэк, веганский рецепт

Картошка хасселбэк очень хороша на вид и вкусна!
Всё, что нужно для этого рецепта - это картошка, оливковое масло, чеснок, соль и перец.
Сделать глубокие надрезы на картофеле, промазать хорошо кисточкой оливковым маслом, и в надрезах тоже. В центральные надрезы поместить 5-6 пластинок чеснока.
Посыпать солью и перцем. Запекать в прогретой духовку на 220° С в течение 40 минут.
Подавать в горячем виде. Чеснок вынуть.

Картофельная пицца, веганский рецепт
Потрясающе вкусная и простая пицца!
Два вкуса в одном блюде благодаря разным специям. Эту картофельную пиццу вкусно подавать к зимнему супу или как закуску.


Ингредиенты:
Корж для пиццы
2 картошки
соль и перец
а) иголочки тмина (у меня в морозилке хранятся веточки тмина)
б) чесночная пудра, паприка, чили пудра

Веганский корж для пиццы можно купить или сделать самому. У меня дома его не было, поэтому я сделала его сама.
Вкусный и простой корж для пиццы без дрожжей
1 чашка (250 мл) муки
1 чл разрыхлителя
1/4 чл соли

2 Ст.л. оливкового масла
1-2 ч.л. сиропа топинамбура или другого подсластителя (сухого или жидкого)
холодная вода

В миску просеять муку, разрыхлитель, соль, перемешать. Добавить оливковое масло и сироп, перемешать. Потихоньку подливать воду, вмешивая, пока не получится плотное тесто, не прилипающее к рукам.
Раскатать и выложить на противень. Поднатыкать в нескольких местах вилкой.

Прогреть духовку до 200° С.
Нарезать картофель тонко и разложить на корже.
Хорошенько побрызгать оливковым маслом. Одну сторону пиццы посыпать тмином, другую - чесночной пудрой, паприкой и пудрой чили. Посыпать пиццу солью и перцем.
Выпекать 20 минут.
Вытащить из духовки и снова немного побрызгать оливковым маслом.
Подавать горячей.


2 opmerkingen:

  1. Ik vind die aardapeltjes met pesto een super leuk hapje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Winny, die ziet er inderdaad erg grappig uit :)))

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...