Oude voorraden pompoenen opmaken en hup de lente in! Heerlijke simpele verwarmende pompoensoep, deze keer een andere versie. (Zie hier de eerste)
Pompoensoep veganistisch recept
Ingrediënten voor 2 kleinere porties of 1 grote soepkom
- 200 g pompoen, in blokjes
- 1 wortel, in grove stukken
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 laurierblaadjes
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl koriander
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml water
- zout, peper naar smaak
- eventueel olijfolie, rijstroom, bieslook
- In olijfolie of op water bak gedurende 5 minuten de ui zacht, de laatste minuut voeg er een knoflookteentje en bouillonblokje aan toe.
- Doe er vervolgens wortel, pompoen, kruiden, laurierblad en water bij en kook totdat de groente zacht zijn geworden.Ongeveer 15 minuten.
- Haal laurierblad uit de soep. Pureer met een staafmixer.
- Garneer met bieslook en rijstroom.
Variatie voor kruiden: je kunt ook paprika, komijn, rode peper, verse gember, kurkuma, kardemom, foelie, tijm, rozemarijn, oregano en tobasco gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten