maandag 8 april 2013

Pompoensoep

In de winkels vind je nu de laatste Nederlandse pompoenen van de wintervoorraden en de lente is aan het doorzetten.
Oude voorraden pompoenen opmaken en hup de lente in! Heerlijke simpele verwarmende pompoensoep, deze keer een andere versie. (Zie hier de eerste)



Pompoensoep veganistisch recept


Ingrediënten voor 2 kleinere porties of 1 grote soepkom
  • 200 g pompoen, in blokjes
  • 1 wortel, in grove stukken
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl koriander
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • zout, peper naar smaak
  • eventueel olijfolie, rijstroom, bieslook
Instructies
  1. In olijfolie of op water bak gedurende 5 minuten de ui zacht, de laatste minuut voeg er een knoflookteentje en bouillonblokje aan toe.
  2. Doe er vervolgens wortel, pompoen, kruiden, laurierblad en water bij en kook totdat de groente zacht zijn geworden.Ongeveer 15 minuten.
  3. Haal laurierblad uit de soep. Pureer met een staafmixer.
  4. Garneer met bieslook en rijstroom.
Rijstroom is lekker bij deze soep, die geeft zo'n lekkere romige smaak. Je kunt natuurlijk ook sojaroom (of kokosmelk) gebruiken of helemaal geen room.

Variatie voor kruiden: je kunt ook paprika, komijn, rode peper, verse gember, kurkuma, kardemom, foelie, tijm, rozemarijn, oregano en tobasco gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...