maandag 1 april 2013

Wortel gember soep

Makkelijke wintersoep! Het is april, maar de lage temperaturen houden nog even aan. Geeft niet, we houden het makkelijk vol met deze wortelgroenten - ze zullen je sterk maken en je lichaam opwarmen ;)



Wortel gember soep veganistisch recept


Voor 2 porties (of één grote portie) heb je nodig:
  • 2 wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 700 ml groentebouillon (water + 1 bouillonblokje)
  • olijfolie
  • evt. koriander/bieslook
Instructies
  1. Doe een beetje olijfolie in de soeppan, bak even geraspte gember en uitgeperste knoflook erin.
  2. Doe de in stukken gesneden wortels en groentebouillon bij. Kook totdat wortels zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  3. Pureer de soep. Garneer eventueel met verse koriander/bieslook - fijngesnipperd.
Variaties:
Je kunt ook ui aan deze soep toevoegen, bak hem dan eerder dan gember&knoflook totdat deze zacht is geworden.
Mogelijke kruiden: komijn, kerrie, citroensap
Om romig te maken: rijstmelk/kokosmelk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...