donderdag 4 april 2013

Wortel tomaat soep met linzen

Deze soep is onwijs makkelijk om te maken.
Linzen zijn optioneel, maar wel wenselijk - ze geven een extra bite en zijn onwijs goed voor je - eiwitrijk, weinig calorieën, bomvol goede stoffen... En ze passen heel goed bij dit soepje!
Als je biologische wortels gebruikt hoef je ze niet te schillen, alleen borstelen onder water! Remember, al het goede zit altijd in de schil!! Koop biologisch ;)



Wortel tomaat soep veganistisch recept


Ingrediënten voor 2 grote porties
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in grove stukken
  • 1 blik blokjes tomaat met vocht
  • 1 bouillonblokje
  • wat water
  • 1 El Italiaanse kruiden
  • gekookte linzen
  • zout, peper, olie, evt. rijstroom
Instructies
  1. Als je olie gebruikt, bak de ui erin. Ik ga vaak voor reduced oil, daarom sauteer ik uien vrijwel altijd op water. Voeg de wortels en een bouillon blokje toe en kook in een bodempje water totdat wortels zacht zijn.
  2. Tomatenblokjes met vocht voeg je op het laatst toe omdat tomaat het koken van de wortels vertraagt. Voeg dan ook de kruiden toe en breng op smaak met zout (en evt. peper). Kook een paar minuten mee en zet het vuur uit.
  3. Pureer de soep. Zo nodig kun je nog meer (kokend) water toevoegen om de soep dunner te maken.
  4. Schep de soep in borden, voeg gekookte linzen toe (je mag linzen uit blik gebruiken). Om de soep af te maken gebruikte ik rijstroom en bieslook, die geven de soep een extra feestelijke look.
Variatie: gebruik ook wat kurkuma en verse basilicum.
Qua groente kun je ook knoflook, prei en selderij aan de soep toevoegen.
Andere serveersuggestie: gebruik een paar takjes dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...