zaterdag 16 februari 2013

Food Film Festival 2013

22, 23, 24 maart is er weer een Food Film Festival in Studio-K in Amsterdam!
Ik heb een selectie van 7 films gemaakt die mij erg interessant lijken. Het hele overzicht kun je hier vinden.
Kaarten zijn vanaf 27 februari online te koop.


Farming on Crisis?: CAP live screening


Documentaire | Haris Donias, Pavlos Georgiadis | 90 min
Wat voor toekomst hebben we, als slechts 7% van alle Europese boeren jonger is dan 35 jaar? Wie gaat in de toekomst ons voedsel produceren? In 2011 trok de YFM door Nederland op zoek naar antwoorden. In 2012 werd de zoektocht vervolgd in Griekenland, vlak nadat de economische crisis genadeloos toesloeg. Above the Heart NL première + SHORT


Documentaire | Gaëlle Komàr | 79 min
Bij het aanbreken van de dag, als de stad nog niet is ontwaakt, floepen in het plaatselijke slachthuis de lichten aan. De dieren worden gebracht, mannen in witte pakken arriveren en machines beginnen te draaien. Een nieuwe dag bestaande uit een confronterend schouwspel waarin beeld en geluid een hypnotiserend geheel vormen. 

Niet-zo-super-markt SHORTS


62 min
Deze shorts hebben één ding gemeen, de komst van de supermarkt. Kleine winkeltjes en consumenten voeren een David vs Goliath strijd tegen de grote supermarktketens en consumenten raken de verbinding kwijt met waar hun producten vandaan komen. Drie korte films over consumeren in een tijd van massaproductie.

Dieren eten SHORTS + Q&A


58 min
Alles wat we eten, heeft geleefd, dus eten betekent doden. Bij planten is dat nog wel te doen, maar bij dieren vinden we dat moeilijker. Veel mensen houden juist van dieren. Maar ze houden ook van vlees… Hoe gaan we daar mee om? Twee uitstekende korte films over het onderwerp vertellen je meer.

Now, Forager + SHORT


Speelfilm | Jason Cortlund, Julia Halperin | 93 min
Lucien en Regina zoeken paddenstoelen in de vrije natuur om ze vervolgens te verkopen aan New Yorkse restaurants. Ze leven eenvoudig, op het ritme van de natuur. Maar als Regina meer stabiliteit zoekt en een vaste baan aanneemt, verslechterd de sfeer in het huwelijk. Speelfilm over leven met de natuur, in een moderne samenleving.

Milk? NL première


Documentaire | Sebastian Howard | 56 min
Is melk nou goed, of juist slecht voor je? We weten allemaal dat melk niet goed is voor 'elk', maar er zijn mensen die beweren dat het ronduit slecht voor mensen is om koeienmelk te drinken.
 

The Fruit Hunters + SHORT


Documentaire | Yung Chang | 90 min
De opkomst van de monocultuur in de fruitteelt bracht welvaart en volle schappen in de supermarkt. Maar elke banaan, appel of kiwi smaakt hetzelfde. The Fruit Hunters volgt avonturiers die geen genoegen nemen met deze beperkte keuze en in de verste uithoeken van de wereld op zoek gaan naar zeldzame exotische vruchten en smaken. Om ze te proeven en te bewaren voor het nageslacht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...