zondag 10 februari 2013

Marokkaanse munt soep

Hier volgt het eerste recept van de kookworkshop. Deze soep is bijzonder door de toegevoegde munt. Niet alleen in dessert maar ook in soepen is munt heerlijk!



Marokkaanse munt soep veganistisch recept


Ingredienten (~3 personen)
  • 3 uien
  • 1 courgette
  • 6 rijpe tomaten
  • tot 1 liter groentebouillon
  • 1/2 tl cayenne peper (of minder/meer, naar smaak)
  • 20 g (bosje) verse munt, blaadjes geplukt
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Instructie
  1. Snipper de uien en bak ze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de aan stukjes gesneden courgette toe en bak nog even door.
  3. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaat, cayennepeper en de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Laat 5 minuten doorkoken en haal de pan van het vuur.
  5. Doe er nu de muntblaadjes doorheen.
  6. Vervolgens mix je de soep met een staafmixer of een blender tot een gladde (of minder gladde ;)) soep.
  7. Garneer (optioneel) met een scheutje plantaardige room en een paar muntblaadjes.
Variatie: als je tomaten niet rijp genoeg zijn kun je een deel van bouillon vervangen met gezeefde tomaten uit een pakje. Zo verkrijg je een mooiere kleur.

Om de soep wat steviger te maken voeg je op het einde gekookte kikkererwten toe. Die kun je deels meeblenden.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...