dinsdag 19 februari 2013

Pompoen-kastanje saus

Deze saus heeft een rijke uitgesproken winterse smaak. Heerlijk in de koude dagen. Serveer met rijst en bonen, of burgers, of wat je lekker lijkt.
Let je net als ik op de hoeveelheid olie die je gebruikt, laat dan olie helemaal weg en fruit de uitjes op water met bouillonblokje. Ik beloof je dat het eindresultaat net zo lekker is zonder toegevoegde olie.



Pompoen-kastanje saus veganistisch recept

Ingredienten
  • 2 uien
  • 150 g gepelde kastanjes (uit een zakje, Turkse winkel)
  • 400 g pompoen, in stukjes
  • olie
  • 3 El Sojasaus (Shoyu)
  • 3 El appeldiksap
  • 3 dl water
  • snufje nootmuskaat
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 tl kuzu of wat maizena
Instructies
  1. Fruit de ui, kastanjes en pompoen 5 minuten in de olie.
  2. Voeg er de overige ingredienten aan toe (inclusief water) en breng aan de kook.
  3. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de saus gedeeltelijk, zodat wat stukjes pompoen en kastanjes heel overblijven.
  5. Bind de saus door er wat maizena doorheen te roeren. Of beter zelfs, je kunt kuzu gebruiken, die heel gezond is voor je darmen en spijsvertering ondersteunt. 1 tl kuzu los je op in een beetje koud water en giet in de saus. Doorroeren, nog een paar minuten meekoken en het vuur uitzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...