POWr Social Media Icons

zondag 24 februari 2013

Hollandse erwtensoep

Ik ben verslaafd aan de Hollandse erwtensoep!
Met deze koude dagen is het zo lekker om te eten en niet moeilijk om te maken. Ik koop gewoon zo'n pakket van AH, voeg er groentebouillon aan toe en klaar is Kees. Maar natuurlijk kun je ook alle groente apart kopen. Lees verder voor de ingredienten en het recept.
Check ook een andere winterse soep op een weblog van een vriendin, deze rode koolsoep!






Hollandse erwtensoep veganistisch recept


Ingrediënten voor 4 grote kommen soep
  • 400 g groene spliterwten
  • 1 (230 g) prei
  • 1 ui
  • 1 (370 g) winterpeen
  • 1/4 (320 g) knolselderij
  • 3 takjes selderij
  • 1 blaadje laurier
  • 2 l water
  • 3 bouillonblokjes
Instructies
  1. Doe water en erwten in een grote pan en breng aan de kook. Schep het schuim weg, voeg bouillonblokjes en laurierblad toe en laat 45 minuten zachtjes koken.
  2. Maak de groenten schoon, schil ze en snij in blokjes, prei in ringen, rasp de wortel.
  3. Bak ze in de pan totdat ze zacht zijn. Fijn gesneden takjes selderij op het eind toevoegen.
  4. Als erwten zacht zijn voeg je de groenten toe en laat nog een paar minuten meekoken. Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer, laat wat stukjes heel.
Persoonlijk vind ik dit een geweldige en complete soep. Maar je zou er nog gebakken stukjes rooktofu (te koop bij de natuurwinkel) aan toe kunnen voegen.

1 opmerking:

  1. Super lekker inderdaad op koude winterdagen. Ik maak op dezelfde manier ook linzensoep klaar, ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...